Revista Digital de la VALL D'ALBAIDA
cronicaredaccio@gmail.com

divendres, 21 d’octubre del 2016

Al ministre Montoro no li agrada gens la nova tele valenciana



Ximo Urenya

És evident que el Partit Popular de Madrid no permetrà a les bones de cap de les maneres que la nova Ràdio i Televisió públiques tornen a posar-se en funcionament a casa nostra. O si al final comencen un dia les seues emissions serà a pesar del PP, el qual està posant i posarà tots els impediments possibles per a evitar-les, amb l’ajuda, segura, del Tribunal Constitucional – ¡Lo que usted mande, Jefe!-, o sense. Si sempre havíem cregut que darrere la decisió de Fabra de tancar la tele i la ràdio estaven les pressions del govern popular de Madrid, ara l’actitud recalcitrant del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, confirmen la nostra sospita.
    
    El fantasma d’una, per a ells, horrible televisió valenciana en les mans de Marzà fa tremolar els ciments dels despatxos de Gènova i els del carrer Quart! Si no en tenien prou amb les escoles i instituts, públics i privats, amenaçats per una immersió trilingüe que vol fer més valencians els pobres xiquets, ara els voldran obligar a empassar-se una tele valenciana, valenciana. Per a Isabel Bonig i companyia, ‘valenciana, valenciana, que quiere decir catalantzada, que la vemos venir’. Segurament amb informatius objectius i tot, i plural, !horror!, amb pel·lícules de producció pròpia i de Catalunya i les Illes. Ja ho deia Cotino, ja, que al pas que anaven i si ningú els parava la marxeta que portaven els de Compromís, en déu anys la comunitat estaria també demanant la independència. I per això creuen que cal parar-ho tot això abans que la situació fóra irremeiable. ¡Montoro, ataca como bravo toro esta atrevida tele sin ningún decoro, te lo pide el noble valenciano pepero! (Versió burda d’un tros de les Ambaixades d’Ontinyent).
   
    El govern de Madrid ja havia ordenat fa poc, i aconseguit sense cap esforç, que el Tribunal Constitucional tombara la llei valenciana de règim econòmic matrimonial i la llei d'unions de fe. Ara Montoro amenaça de nou el govern valencià de portar al Constitucional les mormes que intenten posar en funcionament la Ràdio i la Televisió valencianes. Montoro ens recorda que la valenciana és una comunitat pràcticament intervinguda econòmicament, i que no tenim diners per a fer res que a ell no li agrade. Diu també que els comptes de la Generalitat no poden assumir l’impacte econòmic d’obrir uns nous mitjans de comunicació. I amb aquesta agressió ja en van no sé quantes! En resum, vol que ens lliguem més fort encara el nostre gurtel i que d’això de la tele i la ràdio ni pensar-ho. El procés de re-centralització espanyol cada volta más atado i bien atado.
    
    La brava Merkel valenciana, Isabel Bonig, ja va donar la nota l’altre dia a les Corts ordenant als seus sempre dòcils pupils que abandonaren el ple a l’hora de votar els components del nou Consell Rector de la nova Corporació Valenciana de Mitjans. L’excusa va ser que a ella no li agradava que Podem-Podemos anunciara que votaria negativament al membre del Consell Rector que proposaven els Populars. Una altra infantil rebequeria de la líder!. Que diga Bonig que així el PP no participarà en la nova Ràdio i Televisió valencianes seria una molt bona notícia si ho diguera de veritat. Des de Madrid no els ho permetrien mai. Els tindrem malauradament al Consell Rector. Això si abans Montoro no aconsegueix que el Constitucional es carregue l’invent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada