Revista Digital de la VALL D'ALBAIDA
cronicaredaccio@gmail.com

dimecres, 31 d’agost del 2016

La Universidad de Cañizares, la més catòlica i apostòlica de les universitats valencianes.


Ximo Urenya

Ja sabíem que el Partit Popular va fer tot el possible per desprestigiar les universitats públiques valencianes, per no acomplir mai el seu pendent finançament històric, per retallar-los darrerament més encara els pressupostos, per criticar i posar en dubte moltes de les seues iniciatives, per riure’s en públic de certes conclusions científiques de les seues facultats... També sabíem que mentre va governar el Partit Popular la Generalitat van fer ús il·lícit dels diners públics i dels terrenys reservats a infraestructures públiques per a ajudar l’església catòlica a crear centres de la seua Universidad Católica privada. Allà poden ja impartir ciència i doctrina cristiana eminents professors de gran prestigi com per exemple Francisco Camps, el expresident de la Generalitat, que tant va fer per aconseguir aquelles universitats.

    Ara sabem que el rànquing elaborat per la Fundació BBVA i el IVIE (Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques) situa la Universidad Católica de Valencia (UCV) en les últimes posicions de les universitats espanyoles, mentre que les públiques ocupen el segon lloc dues d’elles, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València, la Universitat Miguel Hernández d’Elx està en el quart lloc i la Universitat d'Alacant i la Jaume I de Castelló estan a la meitat de la taula. El rànquing elaborat per la Fundació BBVA i el IVIE ha mesurat la qualitat de la docència, la recerca, la innovació i el desenvolupament tecnològic. És a dir, que els professors de la UCV deixen molt que desitjar com a convincents professors de matèries no sacramentals; que la recerca en teologia aplicada serà d’allò millor que es puga trobar, però que la científica...; que la innovació anirà molt bé si es tracta de mètodes contra la ideologia de gèneres, però...; que el desenvolupament tecnològic no anirà molt més enllà de la construcció de robots administradors de hòsties consagrades, que, per cert, els està eixint un robot una mica massa ràpid de moviments...

    Tot i això sabut, encara no en tenen prou i, malgrat la seua condició de centres privats i que no tenen els seus programes plenament adaptats a les exigències mínimes de l’administració, els rectors de la UCV exigeixen ara que els seus alumnes puguen accedir a les beques del Consell com ho fan els alumnes que van als públics. La justícia valenciana, tan equànime ella, ha paralitzat els tràmits encetats pel Consell per a la concessió de beques, en tant en quant no siguen acceptats els alumnes dels centres privats de la UCV. Mentrestant, ningú no sap quan podrà ara disposar de beca.

    La Universidad Católica de Valencia va ser el símbol del model educatiu per al Partit Popular mentre va governar Camps. Tot eren regals per a l’Arquebisbat: els recursos públics que feren falta i els terrenys regalats pels ajuntaments per construir els seus campus a Xàtiva, Torrent, Paterna o Alzira. Fins i tot, ningú s’explica per què se li va autoritzar la Facultat de Medicina sense que aquesta reunira els requisits imposats pel Consell de Coordinació Universitari. Entre els promotors del PP de la UCV es troba el cristianíssim expresident Camps, ja citat més amunt, i el que ha esdevingut patró de la UCV, l’inevitable exvicealcalde de València Alfonso Grau, processat en el cas Nóos, investigat per un presumpte suborn continuat, i que és marit de l'exregidora María José Alcón, una de les protagonistes implicades en la trama Imelsa, en companyia de Rita Barberà, la intocable senadora per la gràcia de Rajoy.

    La UCV va ser la primera d’una sèrie centres universitaris catòlics que els del PP volien escampar per tot el País Valencià. I ho haguessin aconseguit de no haver entrat a governar la Generalitat el PSPV de Ximo Puig junt a Compromís. Col·legis professionals i equips rectorals de les universitats públiques van alertar de la bombolla universitària privada, ja estaven buscant dos terrenys pel sud del País, i van aconseguir que s’avortara la “reconquesta” catòlico-universitària ara comandada per l’inefable Arquebisbe Cañizares. I és que els valencians estem perdent la fe, i les valencianes més encara, compte!, i cal que vinguen de nou els defensors de les veritats eternes, ara en forma de professors d’universitat catòlica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada